Haber

Cumhuriyetin 100’üncü yılında Konya’dan Türkiye’ye hediye

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde düzenlenen UCLG Dünya Konseyi’nde dünyanın en büyük yerel yönetim kuruluşu olan Dünya Belediyeler Birliği’nin başkanlığını devraldı.

Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) Dünya Konseyi toplantısı, 50 ülkeden 400 yerel yönetim temsilcisinin katılımıyla Konya’da yapılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen UCLG Dünya Konseyi’nde, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG dönem başkanlığını Uruguay Montevideo Belediye Başkanı Carolina Cosse’den devraldı. Daha sonra UCLG Galasına, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Konya katıldı. Vali Vahdettin Özkan, büyükelçiler, milletvekilleri, belediye başkanları ve konuklar. Kültür Programı başlatıldı.

Programda konuşan UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz, “Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir katılım oldu. Hepimiz birbirimizden çok farklıyız ama inanıyorum ki ortak bir fikir etrafında bir araya gelebilir, birlikte büyük işler yapabiliriz. Hep birlikte insanlık için bir aradayız.” “Bu konu üzerinde daha fazla çalışmamız ve düşünmemiz gerekiyor. Gelecekte çok daha iyi işler yapacağımıza eminim. Şimdi bu toplantıda bulunmamızın amacı dayanışmamızı geliştirmektir.”

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemize böylesine güzel bir hediye sunmuş olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Dünya Belediyeler Birliği Lideri ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya olarak dünyanın en büyük yerel yönetimler birliği olan ve 5 milyar şehrin nüfusunu temsil eden UCLG’nin dönem başkanlığını devraldık. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 29 Ekim’den hemen önce ülkemize, “Böylesine güzel bir hediyeyi sunmuş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah görev sürem boyunca paydaşlarımız ve Cumhurbaşkanlığı ekibindeki üyelerimizle birlikte yerel ve bölgesel yönetimlerin uluslararası alanda konumunu güçlendirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“Konyamız her zaman adaleti ve barışı savunur”

UCLG’ye başkanlık edecek Başkan Altay, Konya’nın 10 bin yıllık tecrübeye sahip, gelenek ile modernliği uyum içinde buluşturan kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Konya Model Belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. kimsenin geride bırakılmadığı bir yönetim anlayışı olarak ifade edilebilir.” “Uluslararası yönünü her zaman ön plana çıkaran, küresel konularda inisiyatif alan Konyamız, öncülük ettiği birçok uluslararası platformda her zaman adaleti ve barışı savunmaktadır” dedi.

Başkan Altay’dan “Filistin” vurgusu

Konuşmasına devam eden Başkan Altay, Filistin’de yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Coğrafyamızın en kutsal yerleri ne yazık ki uzun süredir barış ikliminden uzak kaldı. Özellikle işgal altındaki Filistin’de yaşanan acı durum” dedi. İsrail’in bunca yıldır sistematik eylemleri, Filistinlilerin topraklarını işgal etmesi, masum kadın ve çocukları katletmesi, insanları topraklarından sürmesi bugünkü olayların temel sebepleridir. Bölgede huzur ancak İsrail’in adalet, hukuk ve insan hakları çerçevesinde hareket etmesiyle mümkün olacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “‘Adil barışın kaybedeni yoktur’ sözünde de belirttiği gibi bu adalet ancak adaletin sağlanmasıyla sağlanabilir” Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını istiyoruz” dedi.

“UCLG olarak daha fazla barış istemekten asla vazgeçmeyeceğiz”

Başkan Altay, tüm dünyanın barışa, huzura ve adalete çok ihtiyacı olduğunu belirterek, “Tüm dünyanın barışa, huzura ve adalete en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde UCLG olarak daha fazla barış istemekten asla kaçınmayacağız. Çatışmalar artıyor. ve paylaşma duygusu azalıyor.” “Dünyamızda masum insanların daha fazla acı çekmesine neden olacak her şeyin karşısında kararlılıkla duracağız. Başkanlığım süresince Türkiye’nin gönüllü belediyecilik anlayışını ve Konya belediyecilik modelimizi dünyaya tanıtmaya çalışacağım” dedi.

“Bugün benim için bir dönüm noktası”

Programa katılan UCLG yönetimine ve tüm UCLG delegelerine tek tek değinen Başkan Altay, “15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bunlar benim belediye başkanlığı dönemimde dönüm noktalarıydı. Bugün bir dönüm noktası” dedi. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünden önce benim için işaret edin. Bu yüzden konuşmasını “Bu değerli günde bizi yalnız bırakmayan herkese gönülden teşekkür etmek istiyorum.”

“Böylesine değerli bir misyonun Türkiye tarafından üstlenilmesi gurur vericidir.”

Programa katılan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “Yerel yönetim anlayışımızın en güzel örneklerinden birini hayata geçiriyoruz. Konya, Uğur Lider. Bu şirin salon bile aslında AK belediyeciliğinin bir parçası.” belediyecilik anlayışımızın en güzel örneklerinden biridir. Uğur Lider’in eserlerinden biridir. Bu anlayışla vatandaşlarımızı yerelde geliştirerek onlara hak ettikleri hizmetleri sunma anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Bu gezimizde bu kadar başarılı çalışmalara imza atan belediye başkanımızın UCLG’nin dönem başkanlığını üstlenmesi bizim için gurur vericidir. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bir dönemde Türkiye’nin böylesine önemli bir görevi üstleniyor olması gerçekten gurur verici. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Belediye Başkanımıza özellikle şükranlarımı sunuyorum. Tüm Konya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. “Öyle olsun” dedi.

“Sayın Uğur İbrahim bu heyecanı yüreğinde hissediyor”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, böylesine güzel bir toplantıya ev sahipliği yapmanın kendilerini gururlandırdığını belirterek, “İnanıyorum ki bundan sonra Uğur İbrahim Bey’in yürüteceği UCLG Başkanlığı çok daha büyük bir noktaya gelecektir. şimdikinden daha iyi bir yerde, çok güzel hizmetlerle. Uğur İbrahim Bey bu heyecandan dolayı “Bunu yüreğinde hissediyor. Çünkü Sayın Uğur İbrahim, çalışmalarını hizmet belediyeciliğinden sosyal belediyeciliğe, oradan da gönül belediyeciliği aşamalarına taşıyan, ülkemizde belediyecilik anlayışının yerleşmesinde değerli dostlarımızdan biridir. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Bakan Göktaş, tüm dünyaya Türkiye gibi dik durma çağrısında bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuşmasının başında Filistin’de yaşanan insanlık trajedisine dikkat çekerek, “Filistin’de 75 yıldır yerinden edilen ve bugün de kadın, çocuk dahil tüm insanlar pervasızca yerlerinden ediliyor. , yaşlı ve engelli, sivilleri hedef alan ve İsrail yönetimi tarafından katledilenler.” “Bütün dünyayı bu savaşı bir an önce durdurmaya davet ediyoruz. Tüm belediye başkanlarını da üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyorum. İnsanların yaşam hakkını hiçe sayan bu anlayışa karşı tüm dünyayı Türkiye gibi dik durmaya davet ediyorum.” dedi.

“Konya’nın bu kadar çok yerel yönetimin buluştuğu şehir olması bizim için özellikle anlamlı ve güzel.”

UCLG Dünya Konseyi’ne Konya’nın ev sahipliği yapmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Bakan Göktaş, “Aynı zamanda memleketim olan, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin merkez şehri olan Konya’nın, UCLG Dünya Konseyi’nin odak noktası olması tarihi bir sürekliliktir. dünyanın yerel toplulukları. Bu tarihsel bir sürekliliktir.” “Şehrin insana kattığı değerler, ‘Dünyayı dolaşın, Konya’yı görün’ ifadesinde en özlü şekilde hayat buluyor. Konya’nın bu kadar çok yerel yönetimin buluştuğu şehir olması da bizim için anlamlı ve güzel. “dedi.

“Bizim için ayrı bir gurur kaynağı”

Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini üstlenen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı tebrik eden Bakan Göktaş, “Türkiye’nin en dinamik ve vizyoner belediye başkanlarından birinin bu göreve seçilmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Dünya Belediyeler Birliği Lideri. Liderimizi yeni görevinden dolayı tebrik ediyorum.” “Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürürken bu değerli göreve değerli katkılar sağlayacağından eminiz. Cumhurbaşkanlığı döneminde Cumhuriyetimizin 100. yılında bizlere yaşattığı gururdan dolayı kendisine teşekkür ederiz.”

“Tarihi bir güne tanıklık ediyoruz”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine ufuk çizdiği AK Parti belediyeciliği, gönüllü belediyecilik ve Konya model belediyeciliğinin artık tüm dünyayla buluşacağı tarihi bir güne, tarihi bir ana tanıklık ettiklerini söyledi. . Başkan Altay’a yeni görevinde başarılar dileyen Bakan Yerlikaya, Filistin ve Gazze’deki hastanelerin, okulların ve ibadethanelerin tüm dünyanın gözü önünde bombalandığını belirterek, Türkiye’nin tarihin bu en kanlı saldırılarına karşı Filistin davasını savunduğunu belirtti.

“Gönüllerin şehri Konya her zaman Türkiye’nin gurur şehri olmuştur”

Bakan Yerlikaya, Konya’nın yüzyıllardır bilginin, adaletin, sevginin ve barışın kapısı olmuş bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Gönüllerin şehri Konya, her zaman medeniyetimizin kalbi ve Türkiye’nin gurur şehri olmuştur. Öyle ki bu şehrin hangi caddesine, hangi sokağına girerseniz girin, ecdadımızın hatırasını göreceksiniz.” Onun bize miras bıraktığı tarihi ve kültürel zenginliklere şahit olacaksınız. Bugün huzurun, refahın ve güvenin şehri Konyamız, insan odaklı şehircilik ve belediyecilikte dünyanın her yerinde dikkat çeken bir marka şehir haline geldi. Halen Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yürüten Başkanımız Uğur İbrahim bunun en önemlisidir. “Cumhurbaşkanımız’dan öğrendiğimiz belediyecilik anlayışımızın temelinde insan yer alıyor. Çünkü biliyoruz ki şehir, içinde yaşayan insanlarıyla, tarihi dokusuyla, geleceğe bakış açısıyla bir medeniyet göstergesidir” dedi.

“İnşallah Konya’yı yeni ufuklara taşıyacağız”

Konya Belediyesi’nin ‘Konya model belediye’ olarak marka haline geldiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, “1994 ruhu tüm Türkiye’ye rehberlik ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın bugün devralacağı misyon, bu rehberliğin artık kalmayacağını gösteriyor.” Türkiye ile sınırlıdır. İnşallah gönül belediyeciliğimizin başarısı da son bulur.” “İçişleri Bakanlığı olarak ‘Hizmet eden izzet bulur’, eser üretir anlayışıyla her zaman bu şehre ve değerli insanlarına hizmet edeceğiz. İnşallah Konya’yı yeni ufuklara taşıyacağız” dedi.

“Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ı canı gönülden kutluyorum”

Türkiye’yi çok parlak bir dönemin beklediğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini üstlenen Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ı canı gönülden kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılında AK Parti belediyeciliği en iyi halindedir.” “Dünyaya güzel örnekler getireceğine, güveni hakkıyla taşıyacağına, geldiği noktanın çok daha ötesine taşıyacağına yürekten inanıyorum. Böyle bir görevin Konya’mıza, ülkemize, Türk milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yüzyıl” dedi. -KONYA

habersarioglan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort